Osta liput edullisemmin tästä
+1 Naantali

Satu elää Muumimaailmassa!

Naantalin Muumimaailman ovet aukeavat 11.6.2016 ja ovat avoinna 14.8. saakka joka päivä klo 10–18. Loppukesän 15.–28.8.2016 Muumimaailma on auki klo 12–18. Käynnistyvä kesä on Muumimaailman 24. toimintavuosi, minkä kunniaksi teemapuistoa on uudistettu aikaisempaakin paremmin leikkiin ja puuhailuun sopivaksi. 

Muumitalo ja Hemulin koti ovat olleet talven aikana remontissa ja lisäksi niitä on sisustettu entistäkin viihtyisämmiksi. Lähtökohtana uudistuksissa on ollut tekemisen lisääminen, sillä lasten kokemukset syntyvät ennen kaikkea leikkimällä ja puuhaamalla. Muumitalon uusia kohteita ovat Muumipeikon huoneen leikkilaiva, Muumimamman ompelunurkkaus sekä Muumipapan salainen korttiluola. Myös päiväohjelmaa on uudistettu. Tänä kesänä Muumimaailmassa tutustutaan muun muassa luutalennon saloihin Aliisan lentokoulussa ja kuunnellaan livemusiikkia Papan laivalla, jossa Tuutikin Roskaorkesteri esiintyy joka päivä.

Muumimaailmassa toimitaan tänäkin kesänä muumifilosofian mukaisesti. Koko perheen teemapuistossa keskeisiä arvoja ovat perhekeskeisyys, väkivallattomuus, ystävällisyys, ympäristötietous, turvallisuus ja seikkailu.

Muumimaailman lyhyt historia

Suomenruotsalainen kirjailija ja kuvataiteilija Tove Jansson (1914-2001) loi Muumi-hahmot kirjoihinsa, joista ensimmäinen ”Muumit ja suuri tuhotulva” julkaistiin 1945. Janssonin kolmas Muumi-kirja ”Taikurin hattu” (1948) oli läpimurto myös kansainvälisesti.

Tove Jansson on Suomen kaikkien aikojen käännetyin kirjailija, hänen teoksiaan voi lukea yli 40 kielellä. Muumit koskettavat kaikkia, ikään ja kansallisuuteen katsomatta. Vuosittain Naantalin Muumimaailmassakin vierailee matkailijoita lukuisista maista. Erityisen suosittuja Muumit ovat Japanissa.

Ilman tv-tuottaja Dennis Livsonia muumeista ei olisi koskaan tullut tv-tähtiä eikä ilman häntä olisi myöskään Naantalin Muumimaailmaa. Tove Jansson, tämän veli Lars ja Dennis Livson ystävystyivät ja aloittivat Muumi-animaatioiden tekemisen 80-luvun lopussa. Muumilaakson tarinoiden ensimmäinen kausi valmistui 1991 ja siitä tuli maailmalla menestys. Animaatioita tehtiin yhteensä 104 osaa. Televisiosarjan suosion myötä syntyi ajatus myös teemapuistosta. Se avattiin Naantaliin kesällä 1993. Livson menehtyi marraskuussa 2013 66-vuotiaana.

Sijainti

Muumimaailma sijaitsee Naantalissa Kailon luonnonkauniilla saarella, noin 16 kilometriä Turusta. Saarelle pääsee kävelysiltaa pitkin Naantalin vanhan kirkon läheltä. 

Muumimaailma Oy

Muumimaailman visio on olla johtava, kansainvälisesti tunnettu ja kannattavasti toimiva, elämyksiä ja kulttuuria tarjoava yhtiö. Yritys tarjoaa korkealuokkaisia ja viihteellisiä palveluita perheille ja yrityksille kestävältä arvopohjalta, myös ympärivuotisesti:

- Muumimaailma-teemapuisto Kailon saarella
- Väskin Seikkailusaari Muumimaailman naapurissa
- Tapahtumia yrityksille ja ryhmille
- Taikatalvi-tapahtuman viikolla 8
- Muumimaailman Lippukone netissä 
- Alueella ei myydä alkoholia tai tupakkaa.

Muumimaailma lukuina

- Kävijöitä yhteensä noin 250 000 (Muumimaailma, Teatteri Emma ja Väskin Seikkailusaari)
- Henkilökuntaa noin 250, joista vakituisia 10.
- Liikevaihto 7 milj. €
- Omistaja Crea Art AG 

Medialle

Median edustajat ovat aina tervetulleita Muumimaailman. Pressikortilla pääsee veloituksetta sisälle koko kauden ajan.

Tiedotearkisto ja kuvapankki:
http://www.muumimaailma.fi/medialle

Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen
ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi, p. 040 590 0701

Jos haluat tilata Muumimaailman, Teatteri Emman ja Väskin seikkailusaaren tiedotteet, lähetä sähköpostia osoitteeseen ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi

Osta liput edullisemmin tästä
Cxense Display