Muumipappa makoilee riippukeinussa

10 syytä ihastua sadunhohtoiseen Muumimaailmaan

5.5.2022

Muumimaailma on elämys erityisesti niille, jotka uskaltavat hypähtää sadun maailmaan ja osaavat nauttia hetkestä. Tässä koko perheen kohteessa riittää nähtävää ja koettavaa niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Muumimaailma valloittaa hyväntuulisuudellaan, monipuolisuudellaan ja toiminnallisuudellaan!

Miksi jokaisen perheen tulisi vierailla Muumimaailmassa? Kokosimme kymmenen hyvää syytä vierailulle.

1. Sijainti houkuttelee piipahdukselle

Muumimaailman sijainti on erityisesti aikuiskävijälle parasta – maisema, meri ja aurinkoinen Naantali lumoavat. Kaikissa satukohteissa voit ihailla ympäröivää luontoa ja merta. Ympäristö on säilytetty mahdollisimman autenttisena, ja käyntikohteet sopivat maisemaan. Kuka tahansa, sellainenkin, joka ei tunne Muumitarinaa, viihtyy tässä maisemassa!

2. Muumilaakson asukkaat ovat näkyvästi esillä

Mitä olisi Muumimaailma ilman sen asukkaita? Ei mitään. Muumimaailman porteilla sinua vastassa saattaa olla Teatterirotta Emma, ja kun jatkat matkaasi, voit tavata Pikkumyyn, Muumipeikon, Nipsun ja Nuuskamuikkusen. Oikeastaan kenet tahansa Muumeista ja heidän iloisista ystävistään!

3. Satukohteiden monipuolisuus sykähdyttääHemuli ja lapset kastelevat kukkia

Muumimaailma tarjoaa sinulle runsaasti nähtävää, koettavaa ja ihmeteltävää. Satukohteita on useita, ja erilaisilla uutuuksilla houkutellaan aiemmin teemapuistossa vierailleita uusintavisiitille. Muumimaailma tarjoaa joka kävijälle jotakin, ja vierailulla vierähtää helposti koko päivä.

4. Mielettömät yksityiskohdat lumoavat

Muumimaailmassa kaikki rekvisiitta on Muumilaaksolle tyypillistä, ja yksityiskohdat taiten rakennettuja sijainti ja maisema huomioiden. Upeat yksityiskohdat houkuttelevat sinua tutkimaan, mitä kaikkea Muumitalosta tai Niiskun keksintöpuistosta löytyykään!

5. Taukopaikkoja on riittävästi

Muumimaailmasta sinun ei tarvitse lähteä pois nälän yllättäessä: Muumimaailma tarjoaa runsaasti erilaisia taukopaikkoja ja herkutteluhetkiä lounasravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi jalkojaan voi lepuutella Huilipuistossa, joka on varmasti ainakin aikuisten mieleen…

6. Teatteri Emma hauskuuttaa tarinoillaan

Sadut ja tarinat tekevät hyvää. Teatteri Emma viihdyttää Muumimaailmassa kävijöitä joka päivä, ja sinulla on mahdollisuus valita itsellesi sopiva näytös useista eri ajankohdista. Teatteri on katettu ja sinne mahtuu monen monta Muumilaakson vierailijaa samanaikaisesti.

Niisku ja lapset nukketeatterissa

7. Muumimaailma on mukava retkikohde kaiken ikäisille

Koska Muumimaailmassa riittää nähtävää ja koettavaa, se sopii retkikohteeksi niin leikki- kuin kouluikäisillekin lapsille. Sadun maailma vie nopeasti mukanaan, ja isompikin lapsi sekä aikuinen –  mummoja ja pappoja unohtamatta! – heittäytyy mukaan todentuntuiseen tarinaan.

8. Toiminnallisuus koukuttaa uteliaan vierailijan

Muumimaailmassa saat kuljeskella, koskea ja kummastella – kenenkään ei tarvitse tyytyä vain katselemaan. Oikeastaan monissa satukohteissa vierailijat suorastan houkutellaan toimimaan erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla. Noidan talolla voit hämmentää keitosta, Hemulin talolla taas kastella kukkia, kuularadalla vierittää kilpaa kuulia ja puisessa labyrintissa seikkailla ja etsiä tiesi ulos. Touhua riittää!

9. Auton saa parkkiin vaivattomasti

Kun parkkipaikka-hommat on ajateltu viimeisen päälle, se saa joka perheen vanhempien suut kääntymään hymyyn. Jos matkustat Muumimaailmaan autolla, jätä auto Muumiparkkiin, josta pääset bussikuljetuksella vanhaan kaupunkiin ja siitä kävellen perille. Reitti on helppo, matka taittuu nopeasti ja Muumiparkki on edukas parkkivaihtoehto!

10. Hyväntuulisuus tarttuu!

Muumimaailmassa lapsen ilo on käsin kosketeltavaa ja hyväntuulisuus tarttuu. Muumitarina, eläväiset hahmot ja monipuolinen seikkailu saavat kiireisemmänkin mielen rauhoittumaan.