Muumimaailma uudistuu!

Kesällä 2016 Muumimaailmassa on monenlaista uutta kivaa: on rempattu ja sisustettu, ja Papan laivallakin soittaa uusi talon bändi!

Muumimaailma on toiminut jo yli 20 vuotta. Vaikka puiston ydin on säilynyt ennallaan, on sen toimivuutta ja ihanuutta on kehitetty vuosi vuodelta. Niin tänäkin vuonna; kesäksi 2016 on tehty remppaa ja sisustustöitä muun muassa Muumitalossa ja Hemulin kodissa.

– Muumitaloon haluttiin tuoda uutta tekemistä ja kokemista, kertoo Muumimaailman Ann-Karin Koskinen ja jatkaa:

– Lasten elämykset syntyvät ennen kaikkea leikkien ja puuhaillen. Nyt siihen on entistä paremmat puitteet ja enemmän rekvisiittaa.

Uutta Muumitalossa

Niin. Muumimamman keittiössä on juhlakattaus ja kurkistusluukku... jaa, eipäs kerrotakaan mihin. Niiskuneidin vaatehuonettakin saa tutkia, kunhan ei ole näkevinään keksipiiloja. Pöydän alla olevasta salaluukusta pääsee... niin, se on salaisuus että mihin.

Muumipeikon huoneessa on uusi itse rakennettu leikkilaiva, ja Muumimammalla on vihdoin sekä pikku ateljee että ompelunurkkaus. Kolmannen kerroksen ikkunasta voi katsella kaukoputkella merelle ja vintillä tutustua Muumiperheen omituisiin matkamuistoihin. Kattoparrun päällä piileskelee lohikäärmeen poikanen. Tule etsimään, löydätkö sen?

Viimeisenä muttei vähäisimpänä: kellarin portaiden alle on rakennettu Muumipapan salainen korttiluola. Täällä uhkapelit ja viski eivät tule kuuloonkaan, sen ymmärtää lapsikin.

Hemulin talo on rempattu

Myös Muumien naapurina asuvan Hemulin talossa on toteutettu perusteellinen remontti. Uusi pohjaratkaisu houkuttelee viipymään talossa, jonka tiedeaiheinen tarpeisto levittäytyy kaikialle runsaana.

Hemulin kokoelmaan saatiin lahjoituksena uusia perhosia, ja siemen- sekä postimerkkikokoelmat valtaavat alaa. Avoimena olevasta ovesta näkyy puutarhaan, joka yrittää villisti kasvaa sisään taloon. Myös kumisaappaassa näyttää kasvavan jotain – täällä ymmärtää olevansa tiedemiehen kodissa.

Ohjelmakin uudistui

Kesäksi 2016 Muumimaailmassa on monipuolistettu myös ohjelmaa. Yhteistyöprojekti Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa poiki keväiset siivoustalkoot, joissa yhdessä päiväkotilasten kanssa siivottiin Muumimaailman uimaranta kesäkuntoon. Rannalta löytyneistä rojuista askarreltiin kierrätyssoittimia, joita Tuutikin Roskaorkesteri soittaa Papan laivalla joka päivä. Käykää katsomassa, luvassa on myös muumimaailmanhistorian ensimmäinen räp-bättle!

Myös Noidan talolla on uusi ohjelmanumero, Aliisan lentokoulu. Perheen pienimmillekin sopiva interaktiivinen esitys keskittyy luutalennon saloihin. Noin vartin kestäviä opetustuokiota järjestetään kolme kertaa päivässä – katso esitysajat ohjelmasta.

Kesän uutuutena myös Teatteri Emman esityksillä on uusi tuottaja. Turun kaupunginteatteri on suunnitellut ja toteuttanut kesän molemmat uudet esitykset.