Muumimaailma – 30 vuotta ympäristö edellä

4.7.2022

Muumien elämänkatsomukseen kuuluvat seikkailumieli, perhekeskeisyys ja vastuu ympäristöstä. Siksi luonto on osa Muumimaailman ihastuttavaa tunnelmaa ja koko perheen elämystä keskellä kaunista saaristoa. Olemme tehneet vastuullisuustyötä yli kolmekymmentä vuotta. Haluamme jatkaa aidosti vaikuttavien ympäristötekojen ideoimista ja toteuttamista kanssasi.

Vastuullisuus- ja ympäristötekosi otetaan ilolla vastaan

Olet tervetullut Muumien vieraaksi Suomen lumoavimpaan saareen. Vierailusi aikana voit omilla valinnoillasi vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin – pyydämme, ettet jättäisi jälkeesi roskia tai heittäisi niitä luontoon. Roskat on helppo lajitella kierrätyspisteistämme löytyvien ohjeiden mukaan vaikkapa yhdessä lasten kanssa.

Muumimaailman herkullinen ravintolatarjonta voi yllättää nälkäisen runsaudellaan. Siksi toivomme, että nautit ruuasta, mutta annostelet vain sen verran ruokaa ja herkkuja, kun jaksat kerralla syödä. Muumimamma on varmasti samaa mieltä siitä, että aina voit santsata lisää!

Vastuullisuus ja luontoystävällisyys koostuvat myös ihan pienistä jutuista, joten nauti Muumimaailman luonnosta yhdessä lasten kanssa. Kiikaroikaa kallioilta ympäröivää luontoa tai Drontti Edwardia kellumassa meressä, matkikaa lintujen ääniä tai kuvatkaa älypuhelimella luonnosta löytyviä kivoja juttuja. Lepuuttakaa välillä jalkoja Huilipuistossa ja tähyilkää puiden latvojen lomasta pilkottavaa taivasta.

Mitä Muumimaailman ympäristölupaus ja vastuullisuus tarkoittavat?

Pyrimme yhdessä Muumiperheen kanssa kertomaan sinulle ja muille vieraillemme ympäristön tärkeästä merkityksestä meille kaikille. Harva tietää, että Muumimaailma on rakennettu kestävällä tavalla – jopa Muumitalo on ihan oikea puutalo! Ympäristökasvatus onkin luonteva osa Muumimaailmassa kokemiasi tarinoita ja seikkailuja. Edistämme mielellämme myös vastuullista lasten kulttuuria, kasvatuksellisuutta ja hyväntekeväisyyttä.

Tavoitteenamme on suojella kanssasi luontoa ja valita mahdollisimman paljon ympäristöä säästäviä vaihtoehtoja tuotteissamme ja toimintatavoissamme. Muumimaailman ympäristövastuu tarkoittaa vaikkapa sitä, että käytämme sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Palvellessamme sinua vältämme tuhlaamasta vettä ja vähennämme jätteiden määrää. Siitä Nipsukin on ollut erityisen kiinnostunut. Ja tästä innostuneena haluamme kehittää kierrätystä entistäkin paremmaksi.

Osoituksena pitkäjänteisestä työstä olemme ansainneet Muumimaailman väen kanssa Ekokompassi -sertifikaatin ja Sustainable Travel Finland -merkin.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Muumimaailman 30-vuotisjuhlakesää!