Lapset leikkivät kuularadalla.

Muumimaailmassa lapsen ilo tarttuu aikuiseen

24.5.2022

Muumimaailma on kokemus. Siellä aika kuluu nopeasti, ja eläväiset hahmot pelastavat pilvisenkin lomapäivän. Porteista sisään käydessä eteen avautuu aivan omanlaisensa elämys erityisesti kaikille heille, jotka uskaltavat uppoutua sadun maailmaan. Muumimaailmassa hymy pyrkii kasvoille, ja monenlaiset kiehtovat satukohteet houkuttelevat aivan erityisen leikin äärelle. Aikuinen mieli kirkastuu, ja huolet hälvenevät.

Muumimaailmassa aikuisenkin pitää uskaltaa antautua sadun vietäväksi ja nauttia erityisesti lapsen ilosta. Meillä on luontainen taipumus mukautua toistemme mielialoihin: lapsen aito ilo loistaa ulospäin, ja lapsen ilosta vanhemman suupielet kääntyvät herkästi ylöspäin. Ilo on energiaa. Se on tunnetila, joka tarttuu helposti kanssaihmisiin sekä luo yhteenkuuluvuutta, vuorovaikutusta ja läsnäoloa.

Mitä kaikkea iloista Muumimaailmassa voi kokea?

Muumitalo auringonpaisteessa

Muumimaailma teemapuistona on omanlaisensa tutkimusmatka lapsen elämysmaailmaan, tarinoihin ja mielikuvituksen aikaansaannoksiin – kaiken ei tarvitse olla niin totista! Muumimaailmassa riittää ihmeteltävää koko päiväksi, eikä seikkailuun kannatakaan lähteä kiireessä. Jo kiireettömyys ja seikkailuun antautuminen tuovat mukanaan iloa ja huojennusta.

Jo isossa Muumitalossa ihmeteltävää ja ihasteltavaa riittää peräti viiden kerroksen verran. Yksityiskohdat houkuttelevat ja saavat lapsen hihkumaan: ”Kato, äiti!” Muumitalon edustalla parveilevat hyväntuuliset Muumihahmot kutsuvat yhteiskuvaan, ja lapsen ilosta voi vielä jälkikäteenkin nauttia.

Muumipeikolla on oma sininen talo Muumitalon pihapiirissä. Talossa tavarat ja kalusteet saattavat olla hieman vinksallaan, mutta juuri se taitaa tehdä tästä asumuksesta sekä kiinnostavan että kodikkaan ja persoonalliseen, asukkaansa näköisen. Hauskinta on, että lapsia ei juuri haittaa epäjärjestys, siisteys taitaakin asua aikuisissa…

Hemuli kastelee kukkia.Hemulin kukkapenkki ilahduttaa monia toiminallisuudellaan: Intohimolla kukkiaan kasvattavan Hemulin kukkapenkki on yksi hänen ylpeydenaiheistaan. Kukat kasvavat, kun niille antaa vettä, ja Hemulin kukkapenkissä ne kasvavat ihan silmissä. Toinen toiminnoillaan vuodesta toiseen ilahduttava kohde on Niiskun keksintöpuisto. Siellä kaikki halukkaat pääsevät auttamaan Niiskua kaikenlaisessa rakentamisessa ja suunnittelussa.

Myös kävelykatu Promenadilla on koko perheelle nähtävää ja koettavaa. Promenadilla on mahdollisuus pelata hauskoja pelejä ja leikkejä. Vierailijat saattavat myös saada kasvoilleen veikeän maalauksen. Lapsen (ja vähän aikuisenkin) riemu on taattu, kun onnenpyörässä voitto on varma – kalastuksesta onkeen tarttuu aina jonkinlainen vonkale!

Kun askeleet alkavat painaa, on hyvä istahtaa hengähtämään Teatteri Emmaan. Emman lavalla huikeat tarinat heräävät henkiin. Erityisen iloista on, että teatterin katoksen alla pysyy kuivana, vaikka kesäsateen ropina alkaisikin.

Muumimaailmasta löytyy muitakin tohinan kesyttäjiä: Muumipapan tavoin voi asettautua riippumattoon tai säkkituoliin puiden katveeseen ja nauttia virkistävästä päivälevosta yhdessä seikkailusta tyytyväisen lapsen kanssa. Kun lapsi seikkailun päätteeksi halaa aikuista ja kertoo päivän touhuista onnellisena, on aikuisen helppo hymyillä. Yhdessä kokeminen on arjen parhautta!