Tuu-tikki ja Drontti Edward uimahuoneella.

Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastauksia moniin mieltä askarruttaviin käytännön kysymyksiin. Mikäli kysymyksesi koskee elämän tarkoitusta, tervetuloa paikan päälle Muumimaailmaan. Esimerkiksi Nuuskamuikkunen puntaroi aihetta mielellään, joskin selvää vastausta on turha odottaa.

Kyllä vain. Jos suunnitelmat sattuvat myöhemmin muuttumaan, lippujen päivämäärää ei tarvitse muuttaa.

Tietoa ruokatarjonnasta löydät täältäErityisruokavalioista voit kysyä lisää henkilökunnaltamme sekä ottamalla yhteyttä toimistoomme toimisto@muumimaailma.fi.

Naantalin kaupungin järjestyssääntö kieltää lemmikkieläinten kuten kissojen ja koirien tuomisen Muumimaailmaan. 

Voit vuokrata vetokärryt tai lasten rattaat Pannukakkukahvilasta sisääntuloaukiolta.

Vetokärryt   5 €/pvä + 5 € pantti

Lasten rattaat 8€/pvä + 5€ pantti

Kyllä, yksi Mamman keittiön ja toinen Teatteri Emman yhteydessä.

Kyllä. Esimerkiksi metsäpolut on laudoitettu, joten niitä pitkin pääsee liikkumaan rattailla ja pyörätuolilla. Aivan kaikkiin kohteisiin ei kuitenkaan ole mahdollista päästä pyörätuolilla. Maasto on mäkinen ja nousut osittain jyrkkiä.

Muumimaailmaan johtavan sillan ramppi on veden korkeudesta riippuen välillä jyrkkä. Pyörätuolilla kulkeva tarvitsee apua sillan rampeilla.

Muumitalon ympäristö on suhteellisen helppokulkuinen ja metsäpolut on myös mahdollista kiertää pyörätuolilla. Korkeuserojen vuoksi liikkumisesta on kuitenkin hyvä varmistua tapauskohtaisesti. Henkilökunta opastaa tarvittaessa helpommalle reitille.

Avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi A-merkinnällä varustetulla vammaiskortilla tai siihen verrattavalla kortilla.

Voit perehtyä Naantalin muuhun matkailutarjontaan muun muassNaantalin matkailun nettisivuilla. Koko Turun seudun tarjontaan voit tutustua täällä.

Tutustu lippuihin ja hintoihin täällä.

Majoituksesta saat lisätietoa täältä.

Yleisimmät ruoka-aineallergiat on otettu huomioon myyntipisteiden tuotevalikoimissa. Tarkempia tietoja saat henkilökunnalta.

Pysäköinnistä löydät lisätietoja täältä.

Ajo-ohjeet ja tietoja saapumisesta Muumimaailmaan löydät täältä.

Varustautukaa sään mukaan, Muumimaailmassa ollaan paljon ulkona joka säällä. Ota mukaan myös uimapuku, meillä on uimaranta.

Eniten vieraita Muumimaailmassa käy heinäkuussa. Rauhallisempia vierailuajankohtia ovat kesä- ja elokuu.

WC-tilojen yhteydessä on useita hyvin varusteltuja lastenhoitohuoneita. Ruokailupaikoissa onnistuu myös vauvanruoan lämmitys mikroaaltouunissa.

Ruokapaikoissa ja myymälöissä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit. Lähin käteisautomaatti sijaitsee Naantalin keskustassa.

Muumimaailman info on Muumipostin ja kirjakaupan yhteydessä. Sieltä voi kysellä löytötavaroita, ja paikalla on ensiaputaitoinen henkilö.

Tavaransäilytyksen löydät Promenadilta Onnenpelien kohdalta. Palvelu toimii narikkaperiaatteella 4 € hintaan/matkatavarat. Palvelemme Muumimaailman aukioloaikojen mukaan.

Edenredin, ePassin ja Smartumin kulttuuriedut eivät käy Muumimaailmassa.  Huvi- / teemapuistonpuiston sisäänpääsyyn kulttuurietua ei voi käyttää, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvi-/teemapuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman sisäänpääsyn puiston alueelle ja pääsee maksutta avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto myöntää avustajaluvan sitä tarvitsevalle vammaiselle henkilölle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.