Vastuullinen teemapuisto

Nuuskamuikkunen metsässä”Syntyi pitkä hiljaisuus. Sitten Nuuskamuikkunen sanoi hitaasti: Olisi kauheata, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis.” (Muumipeikko ja pyrstötähti)

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, joka perustuu suomenruotsalaisen kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin luomille muumitarinoille. Teemapuisto perustettiin Muumi-piirrossarjan tuottajan Dennis Livsonin aloitteesta luomaan elämyksiä lapsille ja heidän perheilleen.

Vastuu ympäristöstä on keskeinen osa Muumimaailman arvomaailmaa paitsi kirjattujen arvojen myös itse muumien elämänkatsomuksen vuoksi. Muumimaailma toimii keskellä kauneinta saaristoluontoa ja luonto onkin osa tunnelmaa ja elämystä. Muumimaailma on ansainnut vastuullisuustyöstään mm. Sustainable Travel Finland -merkin sekä Ekokompassi-sertifikaatin. Ekokompassi-sertifikaatin saanet yritykset tekevät aidosti vaikuttavia ympäristötekoja.

 

Muumimaailman ympäristölupaus

Muumimaailma toimii arvojensa mukaisesti suhteessa ympäröivään herkkään saaristoluontoon ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen toimintaympäristöön. Se tarkoittaa, että

  • pyrimme kaikessa toiminnassamme suojelemaan luontoa ja edistämään ympäristöä säästävien vaihtoehtojen käyttöönottoa.
  • tavoitteemme on olla aktiivinen matkailualan vaikuttaja ja esimerkillinen ympäristötoimija.
  • pyrimme luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Ympäristökasvatus on osana tuotettamme.
  • viestimme aktiivisesti vastuullisesta toiminnastamme.

 

Muumimaailman vastuullisuusperiaatteet

Kulttuurinen vastuumme tarkoittaa lasten kulttuurin edistämistä, kasvatuksellisuutta ja hyväntekeväisyyttä. Ympäristövastuumme puolestaan merkitsee sitä, että käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa (sähkö ja lämpö), vähennämme veden kulutusta ja jätteiden määrää sekä tehostamme kierrätystä. Sosiaalinen vastuumme pitää sisällään asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin, tuotteiden ja elämysten turvallisuuden sekä nuorten työllistämisen ja sen myötä valmentamisen myös tulevaan työelämään. Taloudellinen vastuumme syntyy siitä, että olemme alueellisesti merkittävä matkailutoimija, joka varmistaa hankintaketjujen vastuullisuuden sekä oman toiminnan liiketaloudellisen kannattavuuden.

 

Sustainable Travel Finland

Visit Finland on kehittänyt matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun Sustainable Travel Finland -ohjelman, jonka tiukkojen laatukriteerienmyötä yritykset ja matkailualueet voivat saavuttaa arvostetun Sustainable Travel Finland -merkin. Muumimaailma Oy on mukana vastuullisuusohjelmassa ja on saanut Sustainable Travel Finland -merkin syyskuussa 2021 osoituksena vastuullisuustyöstään.

 

Ekokompassi-sertifikaattiEkokompassi

Muumimaailmalle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Se on tunnustus konkreettisesta ympäristötyöstä ja osoittaa, että teemme aidosti vaikuttavia ympäristötekoja.

 

Vastuullisuusvinkkejä vierailijoille

Jokainen meistä voi vaikuttaa omilla valinnoillaan ympäristön hyvinvointiin. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia joukkoliikennevälineitä. Esimerkiksi Turusta pääsee Naantaliin paikallisbusseilla 6 ja 7 sekä Ukkopekka-laivalla. Jos matkustat omalla autolla, voit pysäköidä sen Muumiparkkiin, josta on bussikuljetus Naantalin vanhaan kaupunkiin.

Vierailun aikana huolehdi omista roskistasi. Älä jätä mitään luontoon, vaan lajittele roskat kierrätyspisteistämme löytyvien ohjeiden mukaan.

Ruokaillessa vältä turhaa hävikkiä ottamalla esimerkiksi buffetissa kerralla vain sen verran ruokaa kuin sinä tai perheenjäsenesi jaksatte varmasti syödä. Nälkäisenä ei tarvitse lähteä, sillä aina saa santsata!