Osta liput tästä

Hahmogalleria

Tunne Muumihahmosi jo ennen kuin lähdet tulemaan. Ettei sitten taas käy niin, että joku yrittää halata Haisulia...

Se on kauhea kokemus kaikille!

Muumipeikko

Muumipeikko

Muumipeikko on Muumimamman ja Muumipapan oma poika. Hän asuu Muumitalon ylimmässä kerroksessa, jonka ikkunasta on virittänyt köysitikkaat pihalle. Muumipeikko ihailee Nuuskamuikkusta ja istuu mielellään tämän kanssa kalassa. Välillä vaikuttaa siltä, että Muumipeikko on ihastunut Niiskuneitiin, vaikka tuskin koskaan sellaista myöntäisi.

Pikku Myy

Pikku Myy

Pikku Myy mahtuu vaikka maitokannuun! Pieni mutta pippurinen nutturapää ei pelkää mitään, innostuu vain sitä enemmän, mitä hurjempia seikkailuja on luvassa. Myy asuu muumiperheen kanssa ja soittaa väsymättä suutaan kaikille, joilta hänen mielestään puuttuu asennetta. Vaikka luonto on hankala ja suu suuri, on Myyllä paikka kaikkien muumilaaksolaisten sydämissä.

Muumimamma

Muumimamma

Muumimamma on Muumipeikon äiti ja Muumipapan vaimo, mutta hänen sinisessä talossaan asuu monta muutakin otusta. Ehkä juuri laaja perhe on kehittänyt Mammasta erinomaisen ongelmanratkaisijan. Mamman halaus on yksi maailman mukavimmista ja hänen valmistamansa hillo kaikkien herkkua. Onneksi sitä riittää Muumitalon kellarissa varmasti aina seuraavaan kesään asti.

Muumipappa

Muumipappa

Muumipappa rakastaa merta, myrskyä ja hyvää seikkailua. Hän on armoitettu tarinankertoja, joka tempaa kuulijat mukaansa niin lapsuuteensa lastenkodissa kuin kepposiinsa kouluvuosina. Eipä ihme, että Muumipapalla on muistelmat työn alla. Tuskin maltamme odottaa niiden valmistumista…

Nipsu

Nipsu

Nipsu on suoraan sanoen melkoinen vellihousu, pelkää jopa vettä. Häntä on siis turha kysellä seuraksi esimerkiksi Muumien uimahuoneelle. Seikkailuissa Nipsu väsyy, säikkyy ja marmattaa, mutta mikä saa Nipsun innostumaan? No, vaikka ajatus jalokivivuorista ja uskomattomista rikkauksista…

Hemuli

Hemuli

Hemuli on aito tiedemies ja sellaisena hiukan vieras seuranpidolle. Hän viihtyy mainiosti yksinäänkin, seuranaan alati kasvavat perhos-, postimerkki-, sekä kasvikokoelmansa. Kolme vain puuttuu… nimittäin vesihierakka, maariankämmenkkä sekä jokin entuudestaan tuntematon lajike, jonka löytäminen veisi Hemulin suoraan kasviteteen suurien nimien joukkoon.

Nuuskamuikkunen

Nuuskamuikkunen

Nuuskamuikkunen on maanteiden kulkuri ja suuri seikkailija, jossa on sopivasti myös filosofin vikaa. Tämä seurallinen erakko viettää kesät Muumilaaksossa kalastellen, huuliharppua soitellen, tarinoiden sekä paistellen kalaa avotulella. Talvella, kun Muumit vetelevät talviunia, Nuuskamuikkunen vaeltaa etelässä.

Niiskuneiti

Niiskuneiti

Niiskuneiti on tyttöjen tyttö, jolle kaikki kaunis on tärkeää ja otsatukka aina hyvin. Peilailun ja unelmien prinssistä haaveilun ohella Niiskuneiti ehtii mainiosti mukaan hurjiin seikkailuihin. Hän on niin Muumipeikon kuin Pikku Myynkin hyvä ystävä.

Haisuli

Haisuli

Haisuli on Muumimaailman oma lainsuojaton, jota kukaan ei kutsu mukaan juhliin ja leikkeihin. Ai, miksei? No, koska hän laittoi liimaa Muumimamman lettutaikinaan, varasti Niiskun lentohärvelin, sytytti Muumipapan käsikirjoitukset polttolasilla, upotti Hemulin perhoskokoelman lähteeseen ja laittoi Niiskuneidin hajuvesipulloon suolasilakan. Tavitseeko selittää lisää?

Noita

Noita

Noidalla on ruma naama ja hurjat jutut, mutta lopulta hän on kuin onkin melko harmiton vanha eukko. Läpeensä kilttejä Muumeja kohtaan Noita tuntee epäluuloa pysytellen enimmäkseen mökissään hämähäkkiensä ja käärmeidensä seurassa. Noidan mökissä asustaa myös hänen herttainen tyttärentyttärensä Aliisa, josta Noita kouluttaa työlleen jatkajaa.

Aliisa

Aliisa

Noidan tyttärentytär Aliisa on kiltti, kiva ja söötti. Hän pitää kovasti Muumeista ja leikkii näiden kanssa aina kun Noidan silmä välttää – Noita nimittäin on sitä mieltä, että kilteillä Muumeilla on Aliisaan ‘huono vaikutus’. Kiltteydestään huolimatta Aliisan haaveena on tulla oikeaksi noidaksi. Noituutta hän opiskelee Noidan johdolla.

Vilijonkka

Vilijonkka

Vilijonkka ei usko Muumien vapaisiin kasvatusmenetelmiin, vaan pitää kolme lastaan kurissa ja nuhteessa. Leikki on turhaa, mutta lukeminen kannattaa aina! Punaisiin pukeutuva Vilijonkka ei kestä likaisuutta ja onkin alati siivoamassa. Hermothan siinä menee, kun niin jotkut ovat luonteeltaan niin siivottomia!

Tuu-tikki

Tuu-tikki

Tuu-tikki on Muumiperheen ystävä, joka asustelee Muumien uimahuoneessa aina talvisin yhdessä kahdeksan näkymättömän päästäisen kanssa. Rauhallinen Tuu-tikki pitää muun muassa talvesta ja kalastamisesta.

Mörkö

Mörkö

Mörkö on yksinäinen vaeltaja, joka jäädyttää maan allaan missä kulkeekin. Ei mörkö silti ilkeä ole – yksinäinen vain. Eikö olekin hiukan surullista?

Hattivatit

Hattivatit

Hattivattien läsnäolon voi aistia sähkönä ilmassa. Nuo pienet, jännitteiset otukset liikkuvat aina laumassa, eikä kukaan oikein tiedä, mitä ne tahtovat ja miksi ja minne ne ovat menossa. Ukkosella hattivatit hehkuvat merkillistä valoa.

Drontti Edvard

Drontti Edvard

Drontti Edvard on iso, veljensä jälkeen suurin eläin maailmassa. Edvard elää enimmäkseen meressä, mutta liikkuu maallakin – ja astuu pienempien otusten päälle korkeintaan vahingossa. (Jos niin käy, hän kyllä kustantaa aina hautajaiset.)

Hosuli & Sosuli

Hosuli & Sosuli

Hosuli ja Sosuli ovat Muumipapan nuoruudenystäviä. He asuvat kahvipurkissa ja rakastavat erilaisten asioiden keräilyä, erityisesti nappien.

Teatterirotta Emma

Teatterirotta Emma

Emmaan saatat törmätä teatterissa, sillä hän toimii siellä siivoojana. Teatterirotta Emma saattaa vaikuttaa vähän happamalta tapaukselta, mutta älä anna sen hämätä, pohjimmiltaan hän on varsin lempeä ja ystävällinen. Älä kuitenkaan vihellä teatterissa, sillä siitä Emma totisesti tulistuu.

Tiuhti ja Viuhti

Tiuhti ja Viuhti

Tiuhti ja Viuhti ovat arkoja ja pieniä otuksia, jotka puhuvat varsin kummallisesti. Jos sinulla on vaikeuksia erottaa heitä toisistaan, muista että Tiuhtilla on aina päässään punainen piippalakki.

Niisku

Niisku

Jos Hemuli on Muumilaakson oma luonnontieteilijä, niin koneiden ja tekniikan ystävät saavat aina juttuseuraa Niiskusta. Verstaallaan uudessa Keksintöpuistossa hän nikkaroi päivät pääksytysten kaikenlaista surisevaa ja hurisevaa, eikä edes lentohärveli ole hänelle liian kunnianhimoinen hanke. (Vai onko sittenkin?)

Osta liput tästä