Osta liput tästä

Kuka keksi
Muumimaailman?

Tove Jansson loi muumihahmot, mutta ideamoottori Muumimaailman ja Muumi-piirrosanimaatioiden takana oli Dennis Livson (1946–2013).

Helsingissä syntynyt Livson oli media-alan monipuolinen ammattilainen ja yrittäjä, joka 1980-luvulla alkoi määrätietoisesti toteuttaa visiotaan tehdä lastenohjelmia, joilla on myös kasvatuksellinen tavoite. Muumi-piirrosanimaatiot, joita tehtiin Japanissa kaikkiaan 104 jaksoa, syntyivät yhteistyössä Tove Janssonin veljen, Lars Janssonin, kanssa.

Livsonin idea toteuttaa Muumi-teemapuisto Suomeen sai tuulta purjeisiinsa 1990-luvun alussa. Tove Janssonin annettua suunnitelmalle hyväksyntänsä maailman ensimmäinen ja ainoa Muumimaailma avattiin 1993 Naantalissa, Kailon saarella. Dennis Livson toimi Muumimaailma Oy:n taiteellisena johtajana. 

Muumien filosofian ytimessä on joukko hienoja arvoja: perhekeskeisyys, ystävällisyys, toisten ihmisten sekä luonnon kunnioittaminen, seikkailumieli ja turvallisuus. Nämä arvot näkyvät Muumimaailmassa ja kaikessa sen toiminnassa. Muumien ohella Muumimaailmassa voi tutustua aitoon saaristoluontoon, ja Kailon saari luo hienot puitteet nauttia lastenkulttuurista yhdessä perheen kanssa.

Osta liput tästä